Op bezoek bij Plomp Funderingstechnieken B.V.

© Jelle

Op bezoek bij Plomp Funderingstechnieken B.V. 

Op vrijdagmiddag was onze fractie voor een bedrijfsbezoek bij Plomp Funderingstechnieken B.V. in Oudewater. Astrid van Jaarsveld, Jelle Kuiper (fractieleden) en Gijs Hoogendoorn (fractievoorzitter en raadslid) werden hartelijk welkom geheten door de broers Arie en Ruud Plomp. 

Arie en Ruud Plomp, die het bedrijf met verschillende locaties in Papenkop van hun ouders overnamen, vertellen ons met passie over de verschillende projecten en toepassingen van funderingspalen. Van ijzeren buis in de tuin van een particulier tot een project waar 1800 palen de grond in moeten; ze nemen en kunnen alles aan.

Om de concurrentiepositie goed te houden is geïnvesteerd in verbreding van het bedrijf. Een shovel die heipalen snel op de juiste plek kan leggen, naast buispalen en prefab betonbalen boren zij ook holle betonpalen (minder belastend). De aannemer wordt ontzorgd door controleren van kwaliteit van de paal ter plekke en monitoren van trillingen. Zo goed als alle administratie is geautomatiseerd. Elke medewerker heeft op locatie een tablet die ook verbonden is met bijvoorbeeld de machinetransporteur. Hijskranen, heimachines, draagkracht en trekkracht, palen tot maximaal 35 meter, machinisten die ook oog moeten houden voor veiligheid van omgeving als zij in de zwaarwegende machines werken. Indrukwekkend! Arie en Ruud zouden meer Oudewaterse vaklui aan willen trekken. Er is ruimte om met een MBO denkniveau intern opgeleid te worden. Als je meer wilt weten kijk dan op www.plompfunderingstechnieken.nl